I denne korte oversigt kommer der bud på, hvordan fremtidens medier vil blive, men der kan hurtigt komme nye spændende banebrydende teknologier frem, som ændrer på udviklingen, og derfor er det meget svært at kende til medierne mange år ud i fremtiden. Der er naturligvis et behov for at kunne gemme data på andre steder end harddiske, da mange gerne vil have eget lager, mens andre foretrækker et online lager i skyen eller at anvende streaming.

Behovet for medier

Gennem mange år kender forbrugerne til den hektiske udvikling på området for medier til at gemme data på, da mange kun holder i under 10 år, før de er forældet i forhold til nye medier på markedet. Internettets hastighed betyder også meget for behovet for medier, da der reelt ikke er nogen grund til at have et privat lager af musik og film, hvis man til enhver tid kan streame musik og film i høj kvalitet uden ventetider.

På den måde kan data ligge på en server, hvorfra folk streamer til telefon, computer eller TV, og det samme gælder computerspil, der også kan køre online uden brug for nogen download til DVD. Der vil måske fremover kun være behov for at gemme data og regnskaber for virksomheder på eget datalager, da de fleste enkeltpersoner vil kunne nøjes med at anvende streaming tjenester til musik, film og programmer.

Status for mediekrigen

I øjeblikket findes der kun 2 seriøse spillere på markedet til filmmedier, og det drejer som BluRay og HD DVD. I branchen burde man kunne blive enige om én standard, men indtil videre er der stor forskel på disse to systemer, og politisk kan de ikke blive enige. HD DVD er efterfølgeren til de sædvanlige DVD drev, og kapaciteten med dual layer er hele 30 GB, mens BluRay kan håndtere helt op mod 50 GB på en dual layer disk. Systemerne er ikke kompatible, så visse producenter anvender BluRay, mens andre bruger HD DVD. Nu kommer der i øvrigt en 4K BluRay (Ultra HD), der desværre ikke er kompatibel med eksisterende formater, således der igen opstår en helt ny standard på området.