DVD film

To verdener er en dansk film med masser af drama

Niels Arden Oplev instruerede filmen To verdener, der udkom i 2008. Hvis man ikke fik set filmen dengang, så kan man altid leje To verdener hos Blockbuster, da man på deres hjemmeside jo kan streame nye og gamle film samt TV-serier, således man ikke længere behøves bruge plads og masser af penge på en stor videosamling. Det har aldrig før været billigere og smartere at se film, da man nu kan se film døgnet rundt på alle medier som mobiltelefon, tablet, PC, PlayStation samt naturligvis også på almindeligt TV. På den måde er det derfor muligt at både se film sammen med familie og venner i dagligstuen, men også når man sidder i busser og tog på vej til skole eller arbejde.

Handlingen i To verdener

I filmen følger man livet for Sara og hendes fa­mi­lie, der er trofaste medlemmer i Jehovas Vidner, og de følger alle regler og bud til punkt og prik­ke. Sara tager også med forældrene og de andre søskende ud for at stemme dørklokker for at prædike om dom­me­dag og evig frel­se for Je­hovas ud­valg­te. En dag forelsker Sara sig pludseligt i Teis, der både er lidt ældre end hende og ikke-tro­en­de. Dette bliver Saras sværeste valg nogensinde, da hun befinder sig i et dilemma. Hun må dyrke kærligheden med Teis i dyb hem­me­lig­hed, da de jo ikke kan mødes offentligt. Sara kæmper en in­dre kamp med sin samvit­tig­hed, tro og li­den­ska­ber, og hun må snart træffe en afgørende beslutning mellem de to ver­de­ner.

Oscar nominering af filmen

To verdener er baseret på en sand historie, og filmen blev i 2009 kåret som Danmarks bidrag til Oscar nomineringen i kategorien Bedste udenlandske film. Hovedrollerne spilles af de kendte danske skuespillere:

  • Rosalinde Mynster.
    Pilou Asbæk.
    Jens Jørn Spottag.

Filmen skildrer den store kløft mellem folk, der lever i isolerede samfund efter andre regler og normer end resten af befolkningen. Det er en stor og vanskelig beslutning med store menneskelige konsekvenser, når man vil bryde ud af dette lukkede samfund. Filmen er absolut anbefalelsesværdig, da man derved kan lære mere om de forskellige grupper i Danmark. Som det fremgår i filmen, så lever Jehovas Vidner side om side med andre familier uden at adskille sig fra samfundet.

Tragedien i familien starter ved, at manden må angre overfor sin familie, at han har været utro med en anden kvinde, hvilket han bittert fortryder og beder om forladelse og tilgivelse. Jehovas Vidner tager muligheden for syndernes forladelse helt bogstaveligt, så forældrene kan derfor godt blive sammen, såfremt han angrer oprigtigt. Børnene tvinges dog til at tage parti mellem forældrene, da moderen ikke kan tilgive utroskab.

Sara kæmper for at bevare venskabet med Teis, men hun risikerer desværre at blive udstødt fra sin familie og sine venner. I dramaet vil Teis bevare sit forhold med Sara ved at søge optagelse i Jehovas Vidner, så der er masser af spænding og drama i To verdener.