The Academy Awards eller The Oscars er en årlig amerikansk prisuddeling arrangeret af Academy Motion Picture Arts and Sciences , der hylder eksemplarisk film og skuespillere i filmindustrien, der vurderes af Akademiets stemmeberettigede medlemmer. De forskellige vindere tildeles en kopi af en statuette, officielt kaldet Academy Award of Merit, som i dag er almindeligt kendt som en Oscar.

Men i år var der altså en del røre og drama omkring denne Oscar ceremoni, der har modtaget en masse kritik selv fra diverse skuespillere.

 

The Oscars i modvind

Har du hørt lidt om denne storm og modvind som Oscar akademiet er kommet i, og er du lidt nysgerrig på hvad det drejer sig om, så kan du læse lidt mere om det her.

Der er altid tyve skuespillere nominerede i de forskellige kategorier for skuespil. Og sagen går så på, at der nu for andet år i træk ikke har været nogle sorte skuespillere nomineret, hvorfor Oscar akademiet er kommet særdeles i klemme og blevet kaldt racistisk.

Selve showets vært Chris Rock er sort, hvorfor mange har forsøgt at få ham til at trække sig som vært for at boycutte showet og skaben opmærksomhed omkring hele problematikken.

chris rock oscar

Spike Lee modtog en Oscar sidste år valgte at boycutte showet, hvilket har fået flere andre kendte til at gøre det samme. Det er nok også den nemmeste måde at skabe opmærksomhed omkring problemet på og derved få gjort noget ved det.

George Clooney, der har vundet to Academy Awards, har udtalt: “Vi har brug for at blive bedre til dette. Vi plejede at være bedre til det.”.

Nyong’o, som vandt en bedste kvindelige birolle Oscar for ’12 Years a Slave’ i 2014, skrev på Instagram, at hun holder med dem der opfordrer til forandring og at priserne skulle være en mangfoldig afspejling af det bedste af, hvad vores kunst har at tilbyde.

Præsidenten for The Oscars er kvinde og sort, hvorfor disse beskyldninger har ramt hende hårdt. Hun har desuden udtalt, at hun tager det meget personligt, og at der vil blive lavet ændringer. Hun ønsker at kigge på sammensætningen af akademiet og sørge for, at der kommer yngre medlemmer til samt større fokus på race, køn og seksualitet.

Oscar Akademiet har i øvrigt tidligere modtaget kritik for at være præget af ældre hvide mænd på over 50 år, hvorfor dette også vil blive taget op til overvejelse i de ændringer, der bliver lavet i Akademiet.