Kender du det, at du tænder for Netflix og slet ikke kan overskue indholdet, fordi der er så mange film og serier at vælge imellem? Det kender vi i hvert fald godt, og det er de færreste, der gider at spilde deres fredag aften på at se en film, der slet ikke er noget værd.

Derfor vælger vi her at præsentere dig for en film, der vil få dig til at holde vejret i en time og 37 minutter. Vi taler om den danske krigsfilm Under Sandet, som havde premiere i de danske biografer i 2015. Det er en fantastisk film, og herunder vil vi give dig et indblik i hvorfor.

Handlingen i Under Sandet

Under Sandet er inspireret af virkelige hændelser, og det giver altså filmen en ekstra dimension allerede fra start. En flot tyske krigsfanger bliver efter anden verdenskrig sendt til den danske vestkyst for at rydde et område for miner placeret netop der under krigen.

Man anslår at næsten 2000 tyske soldater fjernede miner under kommando fra tyske officerer. Under denne opgave blev over halvdelen dræbt eller såret. Dette er en film om den svære efterkrigstid på dansk jord. En dansk sergent, Carl Leopold Rasmussen, skal i filmen sørge for, at den unge flok tyske fanger fjerner minerne med deres bare hænder.

En dansk krigsfilm i særklasse

Handlingen i filmen er på mange måder så langt ud over det, vores fantasi kan række, og det er i virkeligheden det, der gør den særligt fantastisk. For det er ikke fantasi. Det er den ægte sandhed. Fantasien overgår desværre næsten altid virkeligheden, og Under Sandet er et godt og malerisk eksempel på hvordan.

For var tanken om et øje for et øje ikke forældet allerede under anden verdenskrig? Selvfølgelig var mange af de begivenheder, der fandt sted under anden verdenskrig fuldstændig utilgivelige, men var Danmark i sin ret til at gøre sådan mod krigsfangerne? Det er det, der gør Under Sandet til en dansk krigsfilm i særklasse.

Fik du ikke set filmen i biografen?

Er du en af dem, der desværre ikke fik set Under Sandet i biografen? Der er hjælp at hente. Hos Blockbuster kan du streame stort set alle film. Indret dig i sofaen med en dyne, en pose slik og Under Sandet. Så er du sikker på ikke at spilde endnu en fredag aften.