Streaming er et koncept, der gør det muligt at se film og andre videoer mens det leveres via internettet. Netflix og HBO er eksempler på to af de største mediestreamings-tjenester i verden, hvor man både kan streame film, dokumentarer og tv-serier. Det fungerer ved, at Netflix eller hvilken som helst anden mediestreamings-tjeneste opkøber rettighederne til at vise filmen, hvilket giver brugeren mulighed for at se tusindvis af film mod betaling af et månedligt abonnement.

Blockbuster butikkerne lukker på stribe grundet de nye streaming-tjenester, der gør det nemmere og billigere at leje film.

Det betyder også, at film er blevet meget mere tilgængelige. Før i tiden måtte man vente på at filmen udkom på DVD, hvis man ikke nåede at se den i biografen. I dag er det dog muligt at se film gennem diverse streaming-tjenester, hvor de typisk udkommer hurtigere end de gør på DVD.

 

De bedste film streaming-tjenester

Nedenfor kan du læse lidt mere om de forskellige film streaming-tjenester samt deres funktioner og indhold.

 

  • Netflix er en amerikansk leverandør af medie-streaming, hvor man både kan se dokumentarer, film og tv-serier. Med Netflix får du for omkring 80 kroner om måneden rigtig mange film og serier for pengene sammenlignet med, hvis man skulle leje en enkelt film. Netflix er dog til tider lidt mere kvantitet over kvalitet. Godt nok har de tusindevis af titler, men det er ikke altid de er lige nye og lige gode. Der er dog den fordel ved Netflix, at de producerer forskellige film og tv-serier, hvilket betyder at de kun findes på Netflix og de nyeste episoder vil altid være at finde på udgivelsen, da det er Netflix, der udgiver dem. Derudover er det som med resten af film streaming-tjenesterne en fordel, at man kan se film og serier lige når man vil.
  • HBO (Home Box Office) er en amerikansk film streaming-tjeneste, der sender biograffilm, egenproducerede tv-serier og diverse originalserier. Nogle af de serier HBO har produceret er: Game of Thrones, Oz, Sex and the City og True Blood. Det er også forklaringen på, at disse serier ikke er at finde på Netflix, da det er HBO, der ejer rettighederne til dem.
  • TV2 Play er TV2’s egen streaming-tjeneste, hvor man både kan se live-tv, sport, tv-serier og film. Derudover kan man også leje spillefilm gennem tjenesten. Hvis man kun ønsker at se live-tv koster det 19 kroner, og hvis man ønsker hele pakken koster det 119 kroner om måneden.
  • Viasat er Skandinaviens førende onlinetjeneste, hvor du både får film, tv-serier og live sport. Og ligesom hos TV2 Play kan man også leje diverse spillefilm gennem tjenesten. Der findes to typer abonnementer til henholdsvis 79 og 199 kroner om måneden.