Er du ikke bekendt med navnet Bruce Wayne, vil mange sige, at du er gået glip af noget helt essentielt i din filmopdragelse. Det er du nu ikke, men måske du alligevel skulle vælge at give lidt af din tid til den kære Bruce Wayne, hvis store mission i livet er at få bugt med alle kriminelle.

Ambitiøst, tænker du måske? Ja, men Bruce Wayne har både midlerne og motivationen til at få det til at ske. Ringer navnet slet ikke nogen klokker hos dig, kender du nok den kære mand under navnet Batman, som altid står klar til at sætte kriminelle bag tremmer.

Men hvorfor skal du tage på filmrejse med Bruce Wayne og Batman? Her kommer et kort handlingsreferat.

Batman – handlingen

Bruce Wayne er manden bag Batman, men det er der ikke nogen, der ved. Bruce Wayne overværede som barn mordet på sine forældre, hvilket fik ham til at sværge altid at få hævn over kriminelle. Wayne er ejer af Wayne enterprises, som er en succesfuld forretning, hvorfor han også er en yderst velhavende mand.

Det, der er særligt ved Batman, er ikke, at han har overnaturlige superkræfter, som andre superhelte – for det har han ikke. Han er veltrænet, men hans helt store force er sit store arsenal af udstyr og våben. Han kæmper mod kriminaliteten som Batman, og hans ærkefjende er Jokeren, som du måske også har hørt om?

Se med, om det lykkedes.

Batman er vores allesammens helt

Fordi Batmans retfærdighedssans er så stor, er han også en superhelt, vi alle sammen kan relatere os til. Hans vigtigste mål er at beskytte borgerne i Gotham City, så ingen lider samme skæbne, som hans egne forældre gjorde – derfor er han vores allesammens helt.

Batman så første gang dagens lys som tegneseriefigur i DC Comics, skrevet af Bob Kane. Gennem årene har der været mange forskellige udgaver af Batman – både som serie og film. Rækken af film tæller blandt andet Batman Begins, The Dark Knight og The Dark Knight Rises – alle instrueret af Christopher Nolan.

Se dem hjemmefra

Batman findes som sagt i et utal af udgaver, så kunne du tænke dig at blive klogere på, om Bruce Wayne formår at holde Gotham City skurkefri, kan du med fordel streame filmene fra din sofa – det er smart, og det er nemt.