Er du vild med danske film, eller kan du godt lide historiske film, der indebærer både viden og underholdning? Eller du er måske meget interesseret i den danske historie og kampen for det land, vi lever i nu til dags? Så er Hvidstengruppen med garanti en film for dig, da det netop er en dansk film, hvori handlingen udspiller sig under Anden Verdenskrig.

Filmen er enormt spændende, skuespillet er godt, og man får et interessant indblik i modstandsgruppens aktiviteter og ageren under krigen.

Filmen er tilgængelig hos Blockbuster, hvor man kan streame den gennem deres online service, hvor man både kan leje og købe film, der efterfølgende kan ses på telefonen, computeren eller tv’et.

Hvad er Hvidstengruppen?

Hvidstengruppen var en dansk modstandsgruppe, der var beskæftiget med modtagelsen af våben, sprængstof og ammunition under besættelsen i Anden Verdenskrig. Disse genstande blev kastet ned af engelske fly, hvorefter denne gruppe havde til opgave at indsamle og distribuere våben, sprængstoffer og ammunition.

Selve modstandsgruppen holdte til omkring Hvidsten Kro hos kroejeren Marius Fiil, der tog del i arbejdet på opfordring af godsejer Flemming Juncker.

I filmen oplever man altså, hvordan dette går til og risiciene forbundet med modstandsgruppens aktiviteter, der sætter liv på spil.

Underholdning og undervisning

Filmen om Hvidstengruppen kan både bruges som underholdning eller undervisning, da filmen netop både er god underholdning og historisk informerende om den danske historie. Det kunne altså også være en god idé at vise filmen under en historietime til eleverne i skolen, hvis ikke det er en film, der falder i god jord derhjemme.

Ikke desto mindre kan filmen lejes gennem Blockbusters streaming tjeneste, hvor der findes et stort sortiment af film og tv-serier.