Hvis du det meste af dagen snakker i telefon, sender beskeder eller streamer musik og film, så skal du selvfølgelig ikke købe et mobilabonnement med et lavt dataforbrug, da merprisen er noget dyrere end ved pakkeløsningerne. Der findes da billige taletidskort til mobiltelefonerne, hvor man kun betaler for det eksakte forbrug, således man ikke betaler et abonnement hver måned, men her er prisen ofte noget højere for alle ydelserne både tale, SMS og dataforbrug. De billigste priser finder man ofte i de store pakkeløsninger, der giver fri tale, fri SMS og store mængder data, og man kan for eksempel finde et omfattende mobilabonnement hos YouSee til under 300 kr. om måneden. Her kan man nemlig tilføje ekstra abonnementer på til andre i familien til en favørpris, hvilket i længden kan være en attraktiv løsning.

Dækning af 4 G netværk

De fleste har i dag en smartphone, der jo egentlig virker som en kompakt og kraftig computer. Uanset hvor man befinder sig i verden, er man online på nettet takket være den gode 4G dækning, der endda også virker i hele Europa i forbindelse med roaming, der endelig er blevet markant billigere i forhold til 5 og 10 år siden. De fleste 4G netværk dækker mere eller mindre hele Danmark, men visse udkantområder kan have et svagt signal fra visse udbydere af mobiltelefoni, så dette bør man sætte sig ind i, før man anskaffer sig et mobilabonnement. Der findes disse fire teleselskaber med eget 4 G netværk i Danmark:

  • TDC
  • Telia
  • Telenor
  • 3

De alternative og mindre mobilselskaber uden eget netværk lejer sig derfor ind hos disse større teleselskaber, således de også på den måde kan tilbyde deres tjenester i samme kvalitet.

Muligheder på mobilen

Mange føler sig helt nøgne, når de ikke har deres mobiltelefon indenfor rækkevidde, da man jo både kan surfe, lytte til musik, streame film, tale og chatte beskeder, uanset hvor man befinder sig. Man kan også hygge sig med et computerspil eller læse ebøger, da muligheder jo er ubegrænsede men dog begrænset på grund af en lille skærm. Ved hjælp af en ipad med stor skærm kan man dog alligevel se et stort billede, der er praktisk i mange sammenhænge. En ipad er jo netop en slags kombination af en mobiltelefon og en bærbar computer, hvor man i stedet for et tastatur blot anvender den berøringsfølsomme skærm som ved nyere mobiltelefoner.